Woodstock Ukraine 2014: спогади


Нарешті настало справжнє літо: сесія завершилась, екзамени здані - свобода. Можна поїхати на котрийсь із чисельних фестивалів і гарно відпочити. Для тих, хто ще не вирішив на який саме, пропоную свої спогади про минулорічний фестиваль Woodstock Ukraine.
Цей фестиваль організовує благодійний фонд “Серце до серця” з метою популяризації ідей волонтерства та доброчинності, а тому вхід на фестиваль вільний. Можна подумати, що безкоштовні квитки означають погану музики, але це зовсім не так. Багато популярних гуртів ви тут не побачите, деякі імена ви почуєте вперше, але будьте певні - грають вони чудово. Завдяки співпраці з благодійним фондом “Wielka orkiestra świątecznej pomocy”, який проводить Woodstock в Польщі, організаторам вдалось привезти з-за кордону дійсно гарних музикантів. Це і Neil Taylor, Wild Pig, Death by Chocolate, Black powder toys, Offenssywa, Modivo. Серед українських виконавців виступили Ot vinta, Тінь Сонця. Panke Shava, Atmasfera. Цього року очікуються Mepi, Akute, Bahroma, 5 Vymir, Anebo, Atmasfera, Indytronics, Безодня, Piano, Натоліч.
Музикальна програма розпочиналась десь о 17:00. Перша з половина дня була заповнена різними майстеркласами, виставами, медитаціями, плаванням на байдарках і таке інше.
Тепер трохи про побутові умови. Місця для наметів достатньо. Душ був, але холодний. Особливий респект місцевим жителям, які дочекались останнього дня фестивалю щоб здійснити свій чорний замисел і вкрасти насос. З харчуванням був трохи напряг. Оскільки наметове містечко знаходиться на території заповідника, то палити багаття можна було лише в спеціяльних місцях, яких явно не вистачало.
Для місцевих фестиваль приніс гарний заробіток. Підприємливі селяни надавали за прийнятну ціну і теплий душ і гарну їжу. Найбільш хвацькі за тиждень до фестивалю встигли навіть відкрити магазин, який до верху заповнили пивом.
В цілому фестиваль видався захоплюючим. Я отримав море позитивних емоцій і щонайменше тиждень відчував крила за своєю спиною.
(photo: http://wifi-tmphotography.tumblr.com/)